Paisatges habitats
L'arqueologia, en general i en particular a Catalunya, ha esdevingut amb els anys una activitat interdisciplinària. Un dels camps d'estudi més afavorit per aquest fet ha estat el del paisatge, un mosaic d'elements interrelacionats en constant evolució: el clima, la geologia, la vegetació, la fauna i, també, els humans. El simposi vol potenciar aquesta interdisciplinarietat, amb visions de síntesi, aportacions basades en casos concrets i debats. Es posarà el focus en els paisatges pretèrits, però també es farà una referència a l'actual crisi climàtica, amb repercussions sobre la conservació del patrimoni arqueològic i difícil d'entendre descontextualitzada de la història del clima i del paisatge.
Comitè científic
Natàlia Alonso (Universitat de Lleida), M. Mercè Bergadà (Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques - Universitat de Barcelona i Institut d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona), Ramon Julià (Consell Superior d’Investigacions Científiques), Raquel Piqué (Universitat Autònoma de Barcelona), Santiago Riera (Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques - Universitat de Barcelona), Robert Sala Ramos (Universitat Rovira i Virgili i Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i Maria Saña (Universitat Autònoma de Barcelona).
Comitè organitzador
Josep Bosch (Museu de Gavà), Noemí Casado (Museu de Gavà), Pere Castanyer (Museu d’Arqueologia de Catalunya), Mireia Forasté (Museu de Gavà), Esther Gurri (Museu de Badalona), Josep Oriol López Bultó (Museu d’Arqueologia de Catalunya), Sònia López (Museu d’Arqueologia de Catalunya) i Cristina Osorio (Museu de Gavà).
Inscripcions
De l'1 de setembre al 15 de novembre.
Heu presentat una comunicació?
Per cada comunicació es lliurarà un pòster que estarà exposat durant tot el simposi, i es farà una presentació oral breu durant la sessió corresponent.
Cada autor/s podrà presentar, de forma breu, la seva comunicació (el temps es determinarà un cop vençut el termini de presentació de propostes de comunicacions).
Les propostes s'han realitzat de l'1 de setembre al 27 d'octubre. De cada comunicació proposada s'ha facilitat: títol, autors, resum (màxim 250 paraules), conceptes claus (màxim de 5) i àmbit del simposi escollit per presentar-les.
La informació de la comunicació, tan sols ha estat aportada pel primer signant.